Tweets av @hockeysnubben95 gurkfille.blogg.se - december 2013
Sverige besegrade Finland i den andra gruppspelsmatchen med 4-2 inför 11604 åskådare i en kokande Malmö Arena.

Det var Sverige som ytterligare släppte in första målet i matchen och nu dröjde det bara 41 sekunder då Esa Lindell snappat upp pucken från backposition efter lite svensk försvarskalabalik. Sverige har ett riktigt starkt lag och man kunde kvittera efter 4.15 då Alexander Wennberg får passning från Lucas Wallmark och där innan Sebastian Collberg efter ett riktigt fint klapp-klapp spel där passningarna gick på löpande band. Detta målet var i spel fem mot tre. Andreas Johnson kunde ge juniorkronorna lednigen efter 34.04 och för assisten stod kedje och lagkompisarna från Frölunda nämligen Alexander Wennberg och Sebastian Collberg. Jacob De La Rose utökade ledningen till 3-1 efter pass från den förra leksingen Filip Forsberg innan den andra perioden var slut. Det avgjorde matchen med dessa två snabba mål inom loppet av två och en halv minut i slutet på perioden. 45 sekunder in i den tredje perioden fick Finland en reducering efter lite försvarsmiss men Alexander Wennberg kunde sätta 4-2 från blålinjen då Andreas Johnson stått framför den finska målvakten så han inte såg någonting. Starkt att ta jobbet där som kanske inte alltid är så roligt men nu blev det en väldig bra belöning. Sverige höll Finland på rätt sida om sig och segern var aldrig hotad.

I morgon väntar en match mot Norge med nedsläpp 17.30 och matchen visas på SVT2 med sändningsstart 17.00. Kommer med en införrapport runt lunchtiden i morgon angående senaste nytt i bäda lagen inför matchen. På pappret ska det kunna bli en ganska enkel match för juniorkronorna då Norge är nykomligar i A-JVM men man ska aldrig underskatta någon för då kan det smälla bakom egna målvakten.