Tweets av @hockeysnubben95 gurkfille.blogg.se - Inför: Malmö Redhawks - VIK Hockey - Nu startar Kvalserien !!
Första matchen i Kvalserien spelas idag och för VIKs del så åkte de igår till Skåne för att idag klockan 19.00 spela mot Malmö Arena.

Malmö Redhawks kommer till denna kvalserie som segraren av Hockeyallsvenskan och man vann många matcher i slutet på serien och har en positiv känsla i laget. På skadelistan har man backen Björn Karlsson, Patrik Blomberg och Calle Andersson. Sista dagen av transfersfönstret så plockade man in Marcus Olsson som har spelat i klubben vid ett tidgare tillfälle då de kallades Babyhawks. Han gjorde dessutom mål i sin debut mot Timrå i den sista matchen i grundserien. Man hade en rekonstruktion och spelade med massa unga spelare som gjorde det bra. Man värvsde också forwarden Brian Ihnacak från den italienska ligan och han har börjat bra i Malmö. 

VIK Hockey tog in ganska många spelare i slutet av transfersfönstret som målvakten Daniel Bellissimo som bara kommer in till Västerås från Kanada om det händer någonting med Jonas Fransson. Man tog också in SSK-backen Johan Jonsson som har spelat i VIK tidigare och är uppväxt i Skultuna som han också har representerat som hockeyklubb. Tomas Hyka från Färjestad är en unga tjeck som är väldigt snabb på skridskorna och gjorde mål i sista grundseriematchen mot Almtuna. Erik Lindhagen tog man in från Linköping och han gjorde debut mot Troja borta och gjorde dessutom ett mål i 6-0 vinsten. En nygammal spelare som gör comeback i den Gulsvarta tröjan i kväll är Evan McGrath som utöver de andra skrivit på ett kontrakt som gäller för denna säsong och 2 år till. Det är ett riktigt bra besked och det ska bli väldigt roligt att se honom i den Gulsvarta tröjan. VIK har nu en väldigt bred trupp och till kvällens match så stannar Jeremy Williams hemma då han inte är riktigt klar för spel men han kommer troligen spela med VIK i kvalserien. Man lämnar också Jonas Emmerdahl, Mikael Frycklund, Mathias Bromé och Hampus Larsson hemma varav de tre sista spelade match med J20 igår borta mot Växjö där man fick stryk med 7-2.

Hemmamatch på onsdag:
Det är tätt spelschema och redan på onsdag är det hemmamatch, då kommer segrarna av Playoffserien hit och det är som väl bekant Rögle BK. Köp era biljetter på www.webbiljett.se/vik eller på Bistro Rocklunda. Ta med vänner och bekanta och visa vilket lag som har bäst stöd i serien.
 
Kvalserietips:
Jag tror på en gulsvart seger med 4-2. Målskyttar blir McGrath 2 ggr, Romano och Marklund sätter sista målet i öppen kasse.


ÄLSKA VÄSTERÅS !!!

Kommentera

Publiceras ej