Tweets av @hockeysnubben95 gurkfille.blogg.se - Strafförlust mot Malmö
Malmö blev till slut för tuffa och vann med 3-2 efter straffar.

Det var en festlig stämning som tog emot spelarna när Gulsvart spelade hemma mot serietvåan Malmö. Det var 3913 personer som hade tagit sig till Rocklunda och det är en hyfsad publiksiffra med tanke på att det är seriefinal och att matchen hade nedsläpp klockan 19.30.

VIK ledde matchen två gånger men Malmö lyckades vända på matchen som gjorde att VIK bara är serieledare med 1 poäng före just Malmö med fyra matcher kvar av grundserien. Det kändes som att det var mycket slarviga passningar under de sista två perioderna och dessa chanser får man inte ge Malmö då de är ett såpass bra lag att de tar vara på sina chanser.

Viktor Mårtensson fick matchstraff efter att kastat handskarna mot David Liffiton men Liffiton behöll sina handskar och han höll bara för huvudet när Mårtensson matade slag. Lite fegt att Liffiton att retsa upp Mårtensson för att sedan fega ur. Det var en ful tackling på Helmersson av Robin Alvarez men domaren valde inte att anmäla tacklingen och det är ett riktigt fiasko. Det är inte rätt att man ska hoppa in med armbågen mot huvudet utan att straffas. Disciplinsnämnden skämmer ut sig än en gång och självklart gynnar det inte VIK som vanligt. Sedan åker VIK-spelare på avstängningar för exakt samma grejer. Att det inte ens blev en anmälan är väldigt förvånande.

Kommentera

Publiceras ej