Tweets av @hockeysnubben95 gurkfille.blogg.se - VIKtig poäng i Malmö
Nu är kvalserien 2014 igång och igår tog VIK en VIKtig poäng när man i 2-0-underläge med drygt 6 minuter kvar lyckades reducera och kvittera för att få till ett straffavgörande där Malmö tyvärr blev numret för stort.

I den första och andra perioden kändes VIK som ett slaget lag. Man kom knappt till några bra anfallsförsök och när Malmö satte 2-0 i powerplay i början av tredje perioden så kändes det ganska kört i hopp om poäng men Kenndal McArdle visade vägen med 2-1-målet och en assist till kvitteringsmålet.

Starkt av VIK att ändå plocka en poäng när det såg mörkt ut ett tag, det tyder på en stark lagmoral och det kan man komma långt med. Jonas Fransson var riktigt stabil i kassen fram till straffarna då han släppte in bäda straffarna i samma kryss samtidigt som Tony Romano och Kenndal McArdle missade sina straffar, Romanos kom mitt på Malmö målvakten Robin Rahm medan McArdles straff missade hela målet. Jag är själv nöjd med 1 poäng då vi inte hade ledningen i matchen och att vi gjorde upphämtningen från egentligen ingenting.

Denna poäng kan bli en bra start på kvalserien om det blir en seger i morgon mot Rögle. En poäng är bättre än ingen poäng och man får ta med sig det från Malmö Arena. Att man lyckas plocka poäng ur det läget som man var i är klart godkänt.

Nu krossar vi Rögle i morgon och visar att vi vill vara med och slåss om de två platserna till nästa säsongs SHL. Kom och stöd grabbarna mot en seger. Det kommer bli mycket folk till matchen så köp biljett på www.webbiljett.se/vik redan nu och kom i tid till matchen.