Tweets av @hockeysnubben95 gurkfille.blogg.se - october 2013
Igår blev det en tung förlust med 0-2 hemma mot Björklöven trots bra spel och många bra lägen.

Det gick snabbt när pucken släpptes och Björklöven tog ledningen efter bara 17 sekunder då Jon Palmebjörk jobbat till sig ett friläge och satte pucken säkert bakom Jonas Fransson i den gulsvarta kassen. VIK hade mycket puck match igenom och skapade många chanser men fick inte in pucken. I slutminuten av den första perioden fick Björklöven ett 0-2 mål då man fick in pucken efter en rörig situation framför mål. Det var en felaktig handstoppning av mälskytten innan han fick ner pucken och tryckte in den i kassen men i domarens regler står det inte att man kollar på det i en målsituation vilket är mycket märkligt då man kollar på det annars. VIK-båset sa till domaren att ringa för handstoppningen men domaren kollade för om det var spelare i målgården, kommunikationen var inte på topp hos herr Peter Lyth. En märklig situation i tredje perioden var när Sam Marklunds klubba slogs av och domaren visade ut Marklund 2 minuters utvisning för trasig utrustning. Hur tänker man där? Det är inte Marklunds fel att han fått klubban avslagen och varför visades inte Björklövenspelaren ut i stället. Det var många situationer som domaren inte hade koll på och så är det nästan varje match, domarna är för dåliga för denna serie tyvärr, det är beklagligt.

Det var roligt att se Mathias Bromé som utnämndes till matchens lirare i hemmalaget och det var bara han och Tony Romano som verkligen kom in på kassen och det är dåligt för de andra spelarna att det ska behövas en junior för att tända dem.

Kevin Doell lämnar Gulsvart, vars kontrakt går ut den 3 november men han lämnar med omedelbar verkan. Under landslagsuppehållet ska man kolla efter en ersättare som på så vis är det skönt med ett litet uppehåll som håller i en vecka. Att Doell lämnar Gulsvart var ganska väntat då han inte har presterat och varit osynlig i många matcher. Hans totala poängskörd slutade på 6 poäng på 16 matcher.