Tweets av @hockeysnubben95 gurkfille.blogg.se - 5 olika målskyttar gav segern
Inför matchen skrev Jeremy Williams ett tvåårskontrakt med Gulsvart och några timmar senare så satte han avgörande 5-3-målet när Gulsvart vann mot tabellfyran Karlskrona. Det var en väldigt rolig och fartfylld match och man såg redan från start att de Gulsvarta spelarna var på tårna och den första känslan jag fick var att det skulle bli en seger. Efter matchen så hyllade Williams laget och staden och sa att han trivs mycket i Västerås och det har en väldigt stor betydelse att han skrev på ett nytt kontrakt och att det är ett lag som vill upp till SHL. Själv känner jag ibland att vissa spelare säger så bara för att det ska låta bra men detta går rakt in i mitt hjärta. Det är äkta kärlek det som Williams visar, det slår högt. 
 
Övriga målskyttar i matchen var Tony Romano som satte 1-0 målet, Stefan Legein gjorde 2-1, Marcus Jonsson 3-1 och den hårt kritiserade Kenneth Bergqvist slog in en retur från sitt egna skott på passning av Viktor Mårtensson som gjorde sin 200:e match i VIK-tröjan och fick applåder innan matchstart, kul att han fick göra en assist i jubileumsmatchen. Han checkade/tacklade så KHK-backen kom ut balans in KHKs defensiva zon så han kunde få fram en passning till en fristående Bacon (Kenneth Bergqvist).
 
Nya centern/forwarden Erik Lindhagen kom i måndags och såg matchen från läktaren och han kunde inte vara missnöjd med vad han fick se av sitt nya lag. Lindhagen kommer göra sin debut i morgon mot Troja Ljungby och spela mellan Legein och McArdle som center. Det innebär att Marklund petar Frycklund i fjärdekedjan som får stå utanför laget i denna matchen.
 
Det var nog säsongens bästa match från Gulsvart i måndags, det kändes stabilt från första nedsläpp. Det lugnet jag kände från första till sista sekunden av matchen var längesen jag kände samma sak under en match som Gulsvart spelat. Även om man släpper in tre puckar bakom Jonas Fransson så gör man ändå fem mål och det är antal mål framåt som man vinner en hockeymatch på.
 
Gulsvart har sex raka segrar, man är i serieledning med 10 poäng ner till missad kvalserie med nu sex matcher kvar. Då är frågan, varför kommer det bara 3015 personer till denna toppmatch? Kom igen, släpp loss och kom inte bara när Djurgården, Leksand och Örebro gästar Rocklunda. Det är ändå samma lag VIK Hockey som spelar matcherna. Kom och stötta dem. Det kan inte vara så jobbigt att masa sig till Rocklunda för att få se sitt favoritlag som är i serieledning bjuda på underhållning i en toppmatch mot Karlskrona, skärpning. På lördag klockan 19.30 kommer serietvåan Malmö till Rocklunda och då vill jag se en fullsatt arena, allt annat är ett fiasko. Köp era biljetter på www.webbiljett.se/vik och gör det nu. Visa ert stöd för Gulsvart i med och motgång. Det finns inga undantag att missa lördagens seriefinal.
 
VI ÄR VÄSTERÅS OCH VI ÄR BÄST !!!!!!
 
 

Kommentera

Publiceras ej